LA FEDERACIÓ CATALANA DE CICLISME ens informa de perquè cal estar federat o si més no, tenir una assegurança.

L’absència de tarja de federat pot comportar grans desgavells econòmics i d’atenció mèdica de segona atenció.

Qualsevol federat té unes cobertures de responsabilitat civil i d’accidents que cal valorar en la justa mesura.

Els esports de risc, com esquí, alpinisme, escalada, muntanya en general, ciclisme, triatló i d’altres, són on els practicants més haurien de vetllar per no passar cap dia sense federar. Al gener, o quan venç la temporada, segons esports, ja cal fer una nova llicència, la llegenda de que hi ha un mes de cobertura addicional o pròrroga de favor no és més que això, si la Federació canvia de Companyia asseguradora, com passa sovint, quedaríem en descobert, no se’n farien càrrec.

L’altre llegenda, de que el Multirisc de la Llar ens cobreix la RC no és veritat, cal llegir la lletra menuda o preguntar a l’agent de la correduria.

Tots tenim dret a una assistència sanitària, és un dret universal a tot ciutadà del nostre país. Les seqüeles d’un accident comporten, molt sovint, rehabilitacions que un sistema públic col•lapsat i amb retallades difícilment ens donarà puntualment i amb eficàcia, els centres concertats per l’assegurança ho faran com cal. En cas de paraplegies l’indemnització ens facilitarà, després de les rehabilitacions, la possibilitat d’adquirir una cadira de rodes a mida i personalitzada per reprendre la vida adaptada a la nova situació motriu. En cas del pitjor, la mort, comporta unes despeses d’inhumació o incineració, més tanatoris d’important cost, l’assegurança ho cobreix amb escreix.

Els ciclistes que comparteixen vies amb vianants i vehicles, més sovint del que sembla, causen atropellaments i xocs que les seves posteriors reclamacions comporten pagaments difícils d’abonar i tràmits jurídics complexes.

Quan es fan sortides a l’estranger, per competir o lleure, cal avisar a la Federació, elles han contractat una pòlissa especial per a aquest esdeveniments, amb unes cobertures especials i amb dret a repatriació en cas d’accident per pràctica esportiva.

I si sou contraris a federar-se, sou esperits lliures, almenys contracteu una Responsabilitat Civil anual per a la pràctica esportiva, tot plegat per 27€ anuals, amb qualsevol Companyia d’assegurances, us garanteixo que us estalviareu la meitat de maldecaps, millor això que res.

APC de la FCC

Posted on Categories Cicloturisme, Curses en Bicicleta de Muntanya, Iniciar-se, Triatlons i Duatlons

1 Comment

 1. FERRAN COLLELL VILÀ 17/03/2014 at 10:28

  Hola, som un grupet que sortim amb bici btt i voldríem saber si per el fet de estar federat i en cas d’accident al mig del bosc o fora de carretera
  ¿ tindríem cobert el rescat i trasllat al centre hospitalari més proper i també la assistència sanitària ?
  Quedo a l’espera de les seves noticies.

  Moltes gràcies.
  Ferran Collell

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *