CATnRUNNERS, un grup d’amics i atletes, preocupats per ajudar al Tercer Món, es va posar en contacte amb nosaltres per donar-nos a conéixer la cursa que Intermón Oxfam farà a Catalunya el proper mes de maig, per tal de que el màxim de gent possible la conegui i poder recollir el màxim de donatius per aquesta causa.El proper mes de maig se celebra la primera edició, a l’estat espanyol, de la Intermón Oxfam Trailwalker.

Es tracta d’una cursa de caire solidari que consisteix en recórrer una distància de 100 kms en un temps no superior a les 36 hores. Aquesta iniciativa es va fer per primera vegada el 1989 a Hong Kong i ràpidament es va anar estenent arreu del món. Aquesta edició és la primera que es fa a l’estat espanyol i tenim la sort que es fa a Catalunya.

Cada equip ha de fer una aportació mínima de 1.500 euros que gestionarà Intermón Oxfam per a obres benèfiques a l’Àfrica. L’objectiu dels equips, a banda de finalitzar els 100km dins el temps màxim, és aconseguir donatius per arribar a aquest import mínim.


Té com a objectiu obtenir diners per ajuda humanitària…

Així és, una de les coses més atractives d’aquesta travessa és que tots els diners recaptats són per ajuda humanitària i per a projectes que Intermón Oxfam duu a terme en diferents països del Tercer Món. Cadascun dels equips inscrits ha d’aportar com a mínim 1.500€ en forma de donatius per  poder-hi participar. Evidentment, no hi ha màxim. Quants més diners es puguin aconseguir millor.


Aquest any Intermón Oxfam Trailwalker 2011 se celebra a Catalunya. El recorregut és des de Santa Maria de Palautordera fins a Monistrol de Montserrat, un total de 100km. en un temps màxim de 36h.

Hi ha un dels equips que és català “CATnRUNNERS”, un nom que us descriu totalment, o  be hi ha algun altre tret que us defineixi?

Principalment, som un grup d’amics que habitualment sortim a córrer quan podem entre setmana i que els caps de setmana participem en les diferents curses i marxes que s’organitzen arreu de Catalunya, tant d’asfalt com de muntanya. El fet de participar en curses va fer que sorgís la idea d’agrupar-nos sota un nom comú. Som catalans i ens agrada córrer. Quin millor nom que CATnRUNNERS, no?


Com us vau assabentar de la Trailwalker i per què vau decidir apuntar-vos-hi?

Un parell de membres de CnR’s són socis d’Intermón Oxfam i, a través de la revista trimestral d’IO, van veure l’anunci de l’esdeveniment. Aquella mateixa setmana vam organitzar un sopar i es va presentar la iniciativa a la resta del grup. De seguida s’hi va entusiasmar tothom. El Trailwalker no és només córrer o caminar…, necessites molta ajuda i molta implicació de la família, amics… per aconseguir el màxim de donatius.

D’altra banda, cal tenir en compte que l’equip “CATnRUNNERS IO Trailwalker” és només una petita representació del grup humà que forma part dels CATnRUNNERS i, tot i que a la part esportiva del projecte només hi participaran 4 corredors i 2 persones de suport, tot l’equip està col•laborant molt activament en el projecte. Sense el suport i col•laboració de tota la resta de l’equip, no haguéssim estat el primer equip no patrocinat en arribar als 1.500 euros en donatius.


Sou quatre de l’equip que caminareu i dos que portareu l’avituallament.

Quin tipus d’entrenament esteu seguint?

Bàsicament sortim a córrer quan bonament podem ja que tots treballem i alguns tenim fills. Això fa que, entre setmana, cadascú surti a córrer pel seu compte quan pot. Els caps de setmana aprofitem per sortir tots junts a fer curses o entrenaments. En breu començarem a entrenar marxes llargues seguint trams del recorregut de la Trailwalker per anar coneixent el camí i guanyar resistència.Com teniu estructurada la cursa i en quant de temps la penseu fer? (temps que caminareu al dia, on dormireu..)

No ens hem posat cap marca ni cap repte, l’important en aquests casos ,és acabar-la dins l’horari previst. Una de les premisses d’aquesta cursa és que es fa en equip i que tots els membres de l’equip han d’acabar junts. Per això s’ha de seguir un ritme que sigui còmode per a tots. No tenim cap experiència prèvia en curses de 100 km. però tots nosaltres hem participat diverses vegades a la clàssica travessa Matagalls Montserrat de 84 km. i sempre hem baixat de les 20 hores.

El més probable és que la fem tota seguida sense parar a dormir, perquè creiem que si ens parem ja no hi haurà qui ens torni a posar en marxa…


La inscripció a la cursa val 200 euros, quants més en porteu recollits?

Ara mateix portem uns 1.900 euros, però tenim iniciatives i projectes en marxa que poden fer créixer aquesta quantitat. El proper 20 de febrer organitzem el segon entrenament solidari al que tothom amb ganes de córrer una estoneta pot venir. Hi haurà recorreguts de diferent dificultat i distància per tal que tothom qui ho vulgui pugui venir. Tota la informació la podeu trobar a la nostra web http://catnrunners.wordpress.com

D’altra banda, és gairebé segur que, també properament, rebem el suport d’un esportista català d’altíssim nivell per donar a conèixer el nostre equip i obtenir més donatius. Encara no podem desvetllar el nom de la persona en qüestió, però us assegurem que tots el coneixeu!


Us vèieu capaços de recollir-ne tants?

Al principi ens espantava una mica la idea, però ben aviat vam veure que les aportacions pujaven i ja ens ho vam començar a creure. Hem venut loteria de Nadal, hem organitzat entrenaments solidaris, hem demanat subvenció a empreses de gent coneguda… La veritat és que és més fàcil del que sembla.

Només amb la família i els amics de cada membre ja s’aconsegueixen un munt de diners!


Fins quan podeu recollir donacions?

No ho sabem del cert, suposem que com a mínim fins el dia de la cursa.


Qui guanya, qui més recull o qui arriba abans?

És una cursa no competitiva. Tothom hi surt guanyant, Intermón Oxfam, per descomptat, perquè gràcies a totes les aportacions es podran engegar i mantenir projectes al Tercer Món, i per descomptat, els participants, perquè es col•labora en una idea molt positiva per gent que realment ho necessita.

És una experiència diferent.


Sabreu a què destinen els diners?

A projectes solidaris que Intermón Oxfam porta a terme en diferents països del Tercer Món, bàsicament a l’Àfrica. Cal dir que els diners que nosaltres i els altres equips rebem com a donatiu no passen en cap cas per les nostres mans, sinó que van directament a Intermon Oxfam.


Un moment emotiu dels viscuts preparant la Trailwalker

El dia que vam arribar als 1.500 euros en donatius i que ens suposava oficialment que podíem participar a la cursa.


Un somni… Acabar-la i aconseguir el màxim de donatius!


A partir d’ara sereu CATnRUNNERS solidaris? I tant!!

CatnRunners cursa solidaria

Moltes gràcies, i que recolliu molts diners per aquest projecte solidari.

Podeu clicar sobre el logo de CatnRunners d’aquesta pàgina i fer el donatiu.

Competidor
Author: Competidor