Tiurana acollirà la tercera edició del Circuit de l’Obaga

Torna el Circuit de l’Obaga, l’esdeveniment esportiu benèfic que uneix al trailrunning la passió per lanaturalesa i l’esperit solidari. Enguany, Tiurana, municipi situat en el cor de la comarca de la Noguera, es convertirà en la seu d’acollida d’aquesta prova que ha esdevingut un referent pels trailrunners de la comarca i rodalies.

 

Tiurana, un poble que reneix

El poble de Tiurana té una gran historia al darrere que parla de desaparició i renaixement. L’any 1999, a causa de la construcció del pantà de Rialb, l’antic municipi de Tiurana va quedar abnegat per les aigües i, amb ell, els records de 150 famílies que aleshores hi habitaven.

Actualment, la nova Tiurana s’ubica en un indret elevat, al costat de l’ermita romànica de Solés, on els veïns solien anar de romeria durant la seva festa major. Des d’aquest indret, les vistes sobre el pantà de Rialb  són impressionant i l’entorn paisatgístic que el conforma presenta una gran riquesa natural.

La nova vila també acull elements de l’antiga que han estat reconstruïts, pedra a pedra, tal i com són els porxos del carrer Major, el pou del 1865 i la façana de l’església de Sant Pere. Així mateix, presenta noves construccions que rememoren la história d’un poble que ha sobreviscut a l’abnegació de les aigües. És el cas de la Font de l’Escultor alemany Christian Tobin, tres columnes rectangulars d’uns tres metres, que en la part superior tenen uns blocs de pedra que es mouen gràcies a la força de l’aigua. Una curiosa construcció que reivindica que la mateixa aigua que va restar vida al poble, ara li dóna de nou.

 

Solidaritat, trailrunning i paisatges

El Circuit de l’Obaga és una cita esportiva imprescindible pels amants de l’esport i la naturalesa. La prova presenta diverses modalitat perquè tan iniciats com corredors habituals de trailrunning puguin gaudir d’un recorregut divers de mitja muntanya, entre corriols i pistes forestals. A més, pels que prefereixen córrer acompanyats de la seva mascota, el circuit presenta la modalitat de canicross; i pels que prefereixen caminar, ofereix una activitat de nòrdic walking amb l’assessorament d’experts. Una oferta completa per a que tothom pugui gaudir del trail en funció de les seves preferències.

A més, per segon any consecutiu, la prova col·labora amb la FECEC, Federació d’Entitats Catalanes contra el Càncer. D’aquesta manera, tots els fons que es recaptin es destinaran a la lluita contra el càncer, en tasques de prevenció, divulgació i serveis a les entitats regionals. L’organització, a més, estarà present el dia de la cursa, amb activitats per a la conscienciació i la prevenció d’aquesta malaltia.

En definitiva, el Circuit de l’Obaga ofereix una proposta completa de trailrunning per als corredors de muntanya que busquen, en les proves que realitzen, alguna cosa més que l’element purament competitiu.

Si voleu gaudir de l’experiència, podeu formalitzar la vostra inscripció a través del següent enllaç: https://inscripcions.cat/obaga2014/

 

Més informació:

Competidor
Author: Competidor

Posted on Categories Noguera, Rutes

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

To use reCAPTCHA you must get an API key from here and enter keys in the plugin settings page at here