Aquest esport presenta una col.locació de columna que requereix d’una molt bona ergonomia per tal d’equilibrar-la en relació als braços i les cames. Evidentment qualsevol professional d’aquest esport sap quina és la seva col.locació òptima i a partir d’aquí s’ha de fer una bona prevenció per tal que durant la pràctica de BTT no apareixin àlgies a nivell de columna que ens impedeixen la seva pràctica.

És important per a la gent que pràctica aquest esport, realitzar un cop al mes o un cop cada mes i mig la visita a un fisioterapeuta per tal de mantenir la columna amb la mobilitat correcta a cada pis intervertebral. D´aquí que el fisioterapeuta-osteòpata buscarà les zones hipomòbils per tal de millorar la mobilitat i impedir que es formin zones hipermòbils que, mantingudes en el temps, produiran que les zones del voltant pateixin i crearan disfuncions que s’hauran de tractar. Això sempre quant a l’estructura òssia. Per això s’utilitzaran tècniques de thurst, de múscul-energia o tècniques funcionals. Posteriorment, realitzarem massoterapia per tal de dismimuir el to del múscul i augmentar la vascularització. Stretching passiu, kinesiotape i kine activa preventiva, complementaran aquesta visita per tal d’optimitzar els recursos fisiològics del professional.

Posteriorment, si el corredor està en fase de curses o no realitzarà una visita al fisioterapeuta-osteòpata 5 o 6 dies abans de la cursa, per tal d’analitzar cada zona vertebral com està i, si existeixen zones hipomòbils, alliberar-les per tal que el nervi que en surt estigui lliure i permeti la bona innervació a nivell muscular. Sobretot, atendrem a la zona dorsal, que té tendència a perdre mobilitat i prevenir que cervicals i lumbars hagin de treballar més per tal de compensar-la. Si això és produís, el corredor es queixaria d’àlgies localitzades a la zona cervical i lumbar. Acabaríem el tractament amb els kinesiotapes a la columna que ho requereixi per tal d’augmentar la vascularització als diferents grups musculars. És important complementar la sessió amb el stretching actiu de tota la columna en general.

 

ESTER MATEOS PEDREÑO.

Fisoterapeuta col.legiada 853. Osteòpata.

Antropòloga social i cultural, especialitat salut.

Professora titular de l’Escola Universitària EUSES.

Directora de Osteomar.

 

Posted on Categories Salut, Uncategorized

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *