• Descripció

  El Nas del Gegant és la manera familiar que molta gent de Montblanc anomena el Tossal Gros, també conegut com Tossal Gros de Miramar o Morrot de Sant Jordi. Es tracta d’una muntanya de 867 metres d’altura que es troba entre els municipis de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp, i el de Montblanc, a la Conca de Barberà. És el punt més alt de la serra de Miramar o serra Carbonària, i als seus peus se situa la pedania de Prenafeta. Es tracta d’una zona de notable interès natural, tant per la vegetació com per la fauna, ja que forma part d’un espai natural protegit (PEIN).
  La Pujada al Nas del Gegant és una cronoescalada competitiva individual curta però intensa.

 • Informació de la cursa
  Adreça: Barri Prenafeta
  Prenafeta
  Confirmada: Si
  Correu electrònic:

  Recorregut

  Distància (en metres): 4.700 metres
  Descripció Ruta:
  • Nas clàssic: és la realitzada les 5 primeres edicions. Té un recorregut de 2.120m i un desnivell positiu de 403 m. La pujada s’inicia al poble de Prenafeta i ràpidament s’endinsa al bosc seguint un bonic camí empedrat que porta a les ruïnes de l’antic poble de Prenafeta on al damunt es poden distingir les restes de l’antic castell. La part final de l’ascensió és el tram més espectacular ja que discorre per la carena del Tossal Gros, on les vistes sobre la Conca de Barberà, el Camp de Tarragona, les muntanyes de Prades i en dies clars els Pirineus, són impressionants.
  • Nas plus (+): Molt més exigent, té un recorregut de 4.700 m, un desnivell positiu de 589 m i negatiu de 222 m. Consisteix en realitzar el recorregut del nas clàssic, i una vegada s’està al cim del Tossal Gros, es baixa pel sender de la part nord de la serra fins a tornar a trobar el recorregut del nas clàssic i fer una segona ascensió. El temps de la cursa és el total del recorregut comptant les pujades i les baixades.
  Desnivell positiu: 589
  Desnivell negatiu: 222

  Preus

  Les inscripcions dels caminadors es fan el mateix dia de la cursa, no es poden fer online.

  Per tal d'ajudar a la sostenibilitat de la cursa, demanem una col·laboració de 3 euros a cada caminador . Pels que ho vulguin, tenim la promoció de samarreta de la cursa + caminada per 7 euros. Per tant, qui es compri la samarreta, tindrà la caminada de franc.

 • Mapa

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Comentaris

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *