El 19 d’abril es celebra el dia de la Bicicleta. Hem estat buscant el perquè es celebra en aquest dia, tot esperant trobar una història d’una fita històrica, un invent, la data senyalada d’un esportista, i res més lluny, ens ha sorprès molt.

 

La data 19 d’abril de 1943, fa referència a l’experiment que va realitzar Albert Hofmann, pare de l’LSD, en el seu laboratori.

El químic suís Albert Hofmann va voler experimentar els efectes de la dietilamida d’àcid lisèrgic, conegut per LSD. Després d’haver ingerit la substància, va tornar a casa en bicicleta, tot experimentant la transformació pertinent de la realitat.

 

« A poc a poc vaig començar a gaudir d’una successió de colors i formes sense precedents, fins i tot amb els meus ulls tancats. Fantàstiques imatges calidoscòpiques sorgien en mi, alternants, variades, s’obrien i tancaven en cercles i espirals, i explotaven com a fonts de color, es reordenaven i barrejaven en un flux constant … »
– Albert Hofmann

 

Havia descobert una substància psicoactiva amb una potència extraordinària, capaç de provocar alteracions de la consciència significatives amb una dosi extremadament petita. Hofmann va visionar la droga com una potent eina psiquiàtrica, però potser no tothom la va utilitzar amb aquest fí.

 

Bon dia de la bicicleta!!!

Posted on Categories Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *