“M’agradaria fer exercici, anar al gimnàs, posar-me en forma, perdre pes…” Aquests són uns quants dels bons propòsits que ens plantegem, sobre tot, a principis d’un any nou o ara al setembre quan hem passat una bona temporada sense fer res.

Però a continuació dels nostres bons propòsits ve el …. “però no tinc temps”.

Us proposem un esport ben senzill, econòmic, que el podeu fer en qualsevol lloc, efectiu i que es pot introduir en la nostra vida quotidiana sense alterar els costums i hàbits del dia a dia: LA MARXA.

Començar a caminar? Necessitem unes bones sabatilles, que no siguin ni massa estretes ni massa amples -millor que siguin específiques per a caminar- i roba còmoda.

Marqueu-vos un itinerari. La velocitat la marca cadascú. Augmenteu gradualment la freqüència i la distància. Si no teniu temps de fer-ho com una activitat a part, penseu com introduir-la a la vostra vida quotidiana. Per exemple, en lloc d’agafar el transport públic, aneu i/o torneu de la feina caminant.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya defineix la marxa com:

“una prova organitzada que té com a objectiu l’efectuar un recorregut a peu, senyalitzat o descrit, per camins de muntanya que en cap cas premia el marxador que ho fa en menys temps i que pot no incloure en la classificació el que ho fa en més temps de l’establert.”

A COMPETIDOR hi trobareu quasi totes les marxes que proposen les diferents entitats de les moltes poblacions de Catalunya, per sortir a caminar el cap de setmana. Segur que en tens una ben a prop. A més de fer esport, passejareu, de forma organitzada i segura, per molts indrets que de ben segur encara no coneixeu.

A COMPETIDOR podeu trobar bàsicament tres tipus de MARXES o CAMINADES:

– Les caminades populars: On hi pot participar tothom, amb recorreguts planers, senyalitzats i d’uns 10 km aproximadament. Es realitzen al voltant d’una població i principalment per les Festes Majors. Caminareu al voltant de les dues hores.

– Les marxes d’un recorregut més llarg, grau mig, amb cert desnivell. En aquestes ja s’ha d’estar més ben preparat. Per orientar-vos, dir-vos que el recorregut ja ronda els 30 km. i acostumem a marcar el desnivell. Caminareu entre 4 i 6 hores.

– Les travesses de llarg recorregut. S’ha d’estar molt ben preparat. Aquestes ja van dels 40 als 80 km aproximadament. Caminareu més de 8 hores.

És important que us informeu sobre les llicències federatives. Normalment, en aquestes marxes organitzades, el preu inclou l’assegurança d’aquell dia.

Podeu demanar més informació a:

FEEC, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
Rambla, 41, Pral
08002 Barcelona
Tel: 934 120 777
feec@feec.cat

Competidor
Author: Competidor