JAUME LEIVA, Terrassa 1983

Currículum esportiu:

Resumint molt, us direm que ha quedat:

– 15è a la Marató de Barcelona 2012, 2:19:23

– Campió de Catalunya de mitja marató (2011)

– Sots campió de Catalunya de 5.000m absolut (2011)

– 6è classificat al Campionat d’Espanya de mitja marató 2011

– 2n atleta europeu, 13è classificat, a la Marató de Berlín amb 2:15:28

– 1r atleta espanyol i 4rt europeu, 16è classificat a la Marató de Rotterdam 2011 amb 2h:17:57

– Campió d’Espanya amb la Selecció Catalana Absoluta al Campionat d’Espanya de Cros a Càceres el 2011


Actualment:

– Tècnic Superior en Activitat Física i Esportiva

– Entrenador personal a Terrassasports amb experiència de més de 8 anys en el sector del Fitness i Wellness entrenant esportistes d’alt nivell, populars…

– Especialitzat en Functional Training i entrenament en suspensió amb Redcord.


Jaume, et veiem sovint al capdavant de moltes de les curses populars que se celebren a Catalunya, t’agrada reviure l’experiència de córrer en curses populars, que és el que has fet des de ben petit, o les corres com a part del teu entrenament?

Si i molt, hi ha curses populars que segons en quina fase de la temporada estic, la faig com a entrenament i d’altres (la majoria) competeixo per estar el més davant possible. L’ambient d’aquestes curses i la possibilitat de córrer i gaudir amb la gent runnera segueix sent impressionant per a mi.

Només practiques l’atletisme? Hi ha algun altre esport que complementi els teus entrenaments?

Sí. Tot i que sóc un amant de tots els esports i estaria fent cada dia coses diferents, el poc temps que tinc per entrenar el dedico a córrer.

Què et dóna la pràctica de l’atletisme?

La possibilitat de ser feliç amb el que t’agrada fer i conèixer gent molt bona i interessant allà on vas.

Què t’ha ensenyat?

A valorar l’esforç i el sacrifici, no només esportiu sinó a superar els obstacles de cada dia, personals, de la feina, etc… i a lluitar pels teus objectius amb moltes ganes i força.

En quin tipus de cursa et sents més còmode?

Curses d’asfalt de mitja i llarga distància (10km, mitja, marató)

Realment, córrer en una cursa és, principalment, una superació personal, però, no desanima una mica quan veus que s’inscriuen atletes de, per exemple, Kènia, pensant que de ben segur no seràs el primer?

Ho tenim molt assumit que són molt superiors i per mi ja és un premi poder estar a la sortida i córrer uns quants km’s al costat d’ells. Cadascú té els seus objectius i realment lluites contra això.

Què ho fa que siguin tan ràpids? És qüestió genètica, d’esforç de superació…?

Genètica, mentalitat de supervivència, fibres musculars i articulacions més resistents…

Treballes com entrenador a Terrassa, com és que un atleta com tu, qualificat com a “un dels 13 millors fondistes del món”, no pot viure dedicant-se només als seus propis entrenaments?

No sóc un dels 13 millors fondistes del món!!! Ojalà. A Berlin, una de les proves més prestigioses del món vaig córrer molt bé i per això vaig aconseguir estar entre els millors, això no vol dir que en l’actualitat hi hagi molts més atletes amb marques i resultats molt per sobre meu.

No puc dedicar-me exclusivament a l’atletisme perquè actualment la situació econòmica és molt complicada i has de ser un gran atleta per poder viure de l’atletisme. Hi ha molt poques ajudes i subvencions a través de les federacions i el futbol ens fa molt mal, més que res perquè som nosaltres mateixos qui ens tornem bojos per veure un Barça – Madrid. És la cultura popular que tenim al nostre país 🙁

Explica’ns què és i d’on surt la idea de “I Run with Leiva”

“I run with Leiva” va sorgir de la mà d’un gran amic, Joel Codina, que va pensar en fer una imatge corporativa sobre mi per donar-me a conèixer en aquest món del running i on gràcies a les samarretes que es fan sobre IRWL es treuen uns beneficis íntegres per la Associació Demé (Ong de Mali que apadrino des de fa anys).

Gràcies a la col•laboració de la gent amb la compra de samarretes i amb l’aportació que jo faig amb part dels beneficis que guanyo a les curses s’estan construint dues escoles a Kartani i Oubougouje, un gran bidó d’aigua a les escoles de Nafadji i ajuda econòmica per comprar menjar i material educatiu.
Vas quedar 15è a la Marató de Barcelona 2012, amb un temps de 2:19:23h. Temps molt bo però no suficient com per a permetre’t classificar-te per anar a les Olimpíades de Londres. Estaves molt ben preparat, com ho vas viure?

Sí, arribava en el millor estat físic i havia entrenat molt bé fins la cita.

La marca no és gens bona, vaig tenir problemes estomacals molt forts i tot i que muscularment em trobava millor que mai, les fortes diarrees i mal de panxa em van impedir fer la mínima olímpica.

Des del km 28 vaig patir molt i vaig arribar a meta en un estat força crític. Realment vaig acabar la prova per tots aquells que m’han animat i segueixen donant-me suport per aconseguir els meus reptes.

Bé, però ets molt jove, seguiràs treballant per tornar-ho a provar dintre de quatre anys?

Si tot va bé i puc seguir compaginant la feina i els entrenaments sí. Ara hem de seguir entrenant i buscant altres objectius que facin que segueixi gaudint d’aquest esport.

Proper objectiu?

Tornar a trobar bones sensacions i recuperar la forma física que vaig assolir en la preparació de la Marató BCN. M’agradaria arribar molt fort al Campionat d’Espanya de mitja marató al setembre.

El moment més dur en la teva vida professional?

Si et refereixes a l’atletisme…. fa 5 setmanes pels carrers de BCN quan per problemes que no t’esperes veus com a falta de 10 km s’escapa el teu somni i físicament pateixes fins al final sense recompensa.

El millor moment?

Acabar la meva primera marató a Sevilla amb un resultat que no m’esperava i la gran cursa que vaig córrer a La Mitja Granollers 2012

 

Moltes gràcies.

Equip Competidor

 

Web de Jaume Leiva www.jaumeleiva.com

També a Facebook i twitter

Podeu córrer amb Jaume Leiva el proper 6 de maig a la Mitja Marató de Tàrrega.

 

Competidor
Author: Competidor