Barcelona, 26 de juliol de 1958


Waterpolista. Amb el Club Natació Montjuïc fou campió d’Espanya 6 cops els anys: 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1983-84 i 1984- 85.

1979- Amb la selecció espanyola disputà els Jocs del Mediterrani de Split, medalla de bronze.

1980- Participa en els Jocs Olímpics de Moscou, on va aconseguir la quarta posició.


La TITAN DESERT MTB MARATHON 2011 és una prova d’orientació i resistència en BTT, en forma de Challenge en què els participants que arribin fora de control o abandonin la prova, poden seguir però sense cap classificació. En cas de nou abandonament, quedaran definitivament fora d’ella.


La Competició 2011, es disputarà del 9 al 14 de maig. La participació podrà ser a títol individual o en equip de 3 corredors.


La duresa de la prova la defineix molt bé el Conseller Delegat RPM, el Sr. Juan Porcar, en el web de la cursa: “sueña, sufre y si tienes necesidad, llora”.


L’any 2010, en Jordi Alonso i dos companys més van ser un dels 330 corredors que van participar en la Titan Desert del 2010. Van recórrer més de 500 quilòmetres pel desert del Marroc, en cinc dies.

A diferència dels seus dos companys, en Jordi Alonso ja havia participat en dues ocasions anteriors. I aquest any 2011 hi torna.


tITAN DESERT I JORDI ALONSOCom et vas decidir a participar en aquesta competició?
Fa quatre anys, vaig saber que existia aquesta carrera, vaig proposar a uns amics que participéssim junts. Em van prendre per boig i vaig pensar que potser tenien raó. L’any següent, vam tornar a posar el tema damunt la taula i ja ho vam veure més clar. Vam començar a entrenar. Va ser dur perquè parlàvem amb gent que l’havia fet i que s’ho havia passat fatal, alguns no havien acabat i d’altres l’havien acabat molt malament.




Realment és tan dura com perquè li diguin el Dakar de les bicicletes?

La empresa que organitza la Titan participa del París – Dakar. Es nota en la bona organització: la logística, els campaments, els vehicles de l’organització… és bestial!.

Sí, és molt dura, sobre tot per la calor que fa i pel terreny. És molt difícil córrer per la sorra. Per exemple, l’any passat feia molta calor, vam arribar als 48 graus. Recordo que bevies 10 litres d’aigua i sense suar. La sorra fa que el terreny sigui molt inestable, pots caure molt fàcilment en un banc de sorra. També et trobes molts camins amb pedres, que et destrossen l’esquena.


Quin va ser el pitjor moment que recordes de l’any passat?

La tercera etapa em va costar molt i vaig jurar que seria la última Titan. Però quan acabes la carrera i fas el balanç, són més els bons moments. Nosaltres ens plantegem acabar dignament, i sobretot gaudir.

De les tres experiències que he tingut, la del l’any passat és la que tinc més bon record i justament és en la que he quedat pitjor classificat.


Com t’entrenes per la de 2011?

Hem estat tres mesos sortint a rodar amb la bici fins a quatre dies per setmana. Hem fet més de 3.000 km en bici, spinning en el gimnàs. ..

Hi ha molts factors que poden fer que acabis o no la carrera. Tota precaució que prenguis és poca: pots patir gastroenteritis, diarrees, que es trenqui la bici, mil coses… per això has d’assegurar-te els factors físic i mental perquè els altres depenen en gran part de l’atzar.

Has de tenir una bona preparació física però també mental. Quan portes 8 hores damunt la bici assegut en el sillín, cansat, comença la desolació i aquí si que has d’estar ben preparat per dir-te a tu mateix que ho pots aconseguir.


Objectiu 2011:

Cada vegada més, participen corredors amb més nivell, com campions de BTT, exciclistes professionals com el Melcior Mauri, i , és clar, saps que contra ells no pots competir. Jo vaig ser jugador professional de waterpolo, vaig guanyar varis campionats d’Espanya i inclús vaig anar a uns Jocs Olímpics. Ja he competit en alt nivell. Ara busco la satisfacció personal, el meu enriquiment personal. Superar-me a mi mateix acabant aquesta prova. I sobre tot, divertir-me.


Jordi, molta sort a la Titan Desert 2011

Competidor
Author: Competidor