La Cursa Moritz Sant Antoni ha presentat la seva 40a edició

Ahir es va presentar una de les curses més veteranes de la ciutat i la primera 10k de l’any, La Cursa Moritz Sant Antoni. La fàbrica Moritz va ser l’escenari d’una presentació especial i plena de sorpreses. Es compleixen 40 edicions i per aquest motiu la Federació Catalana d’Atletisme li atorga a l’edició d’enguany de la Cursa Moritz Sant Antoni, el rang de Campionat de Catalunya 10k en ruta.

Els assistents que omplien la sala de la Fàbrica Moritz van quedar grataments sorpresos amb la nova imatge de la cursa i sobretot pel regal que faran aquest any a tots els corredors: “Una samarreta tècnica d’hivern preparada per córrer a baixes temperatures gràcies al teixit 100% polièster isolate” explica satisfet Josep Maria Conesa, president de l’Atlètic Club Esport i Natura, organitzador de la prova. La qualitat d’aquesta samarreta no té precedents en el món de les curses 10k.


Josep Maria Conesa va celebrar l’acord de patrocini amb Aigües de Barcelona “perquè ajuda a tenir una Cursa més sostenible”. Aigües de Barcelona repartirà gots d’aigua a l’avituallament a la meitat i final de la cursa.

A nivell de patrocindors no hi podia falta Moritz, un clàssic a la cursa des de 2007. El seu director de marketing, Sergi Martinez, destacava la “maduresa saludable de la Cursa que no para de créixer”.

La presentació, conduïda pel periodista Arcadi Alibés, va comptar amb la presènca de la Consellera del districte de l’Eixample, Eulàlia Corbella; Jordi Torrents, responsable de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona, i Joan Villuendas president de la Federació Catalana d’Atletisme.
La presentació es va viure en un ambient festiu fins el punt que l’actor Toni Climent, considerat un dels millors imitadors de l’humorista Eugenio, va precedir amb els seus acudits  l’aperitiu, per donar pas al pastís, gentilesa del mestre pastisser Christian Escribà.Entre els participants aquest any a la prova ja hi ha confirmats els guanyadors de l’any passat, Ibrahim Ezzaydouni i  Miriam Ortiz i el guanyador de 8 edicions de la cursa, Driss Lakhouaja.Una de les novetats d’aquest any és la Fira del corredor que es durà a terme per primera vegada al carrer Calàbria i no només a l’interior de l’edifici municipal, com era habitual. L’horari de la Fira del corredor serà de 9 a 20h del dissabte 20 de gener.

La Cursa Moritz Sant Antoni  trascendeix a l’àmbit esportiu. En el context de la Festa Major del barri, l’organització ha creat el carnet del corredor perquè les botigues del barri puguin oferir els seus descomptes als corredors i es puguin generar sinergies. En aquest sentit, la Cursa també treballa amb la recollida d’aliments de l’ONG del barri de Veí a Veí.
Aquesta organització sense ànim de lucre porta des de 2011 proporcionant aliments als veïns del barri que es troben en una situació d’emergència social.

 

 

Posted on Categories Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *