Raül Rota i Anna Carné guanyadors de
la Dark Polar Race 
La Dark Polar Race viu la seva edició amb més nivell i participants

Raül Rota i Anna Carné vencen en la tercera edició de la Dark Polar Race: una prova de Snowrunning de 10,5km i 560m de desnivell positiu

Marc Traserra i Diego Arroyo completen el podi masculí; mentre que Sílvia Zuñiga i Laia Aguilar tanquen el femení en una prova amb gairebé 200 inscrits

La neu, la posta de sol i els corredors, protagonistes de la Dark Polar Race més familiar dels últims anys en una tarda de Snowrunning i competició a La Molina

La Dark Polar Race: un capvespre de Snowrunning a la Molina
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé

13 març 2017

En la seva tercera edició, la Dark Polar Race ha tornat a regalar als seus participants un capvespre màgic sobre la neu de La Molina. Raül Rota i Anna Carné van ser els vencedors en categoria masculina i femenina després 10,5 quilòmetres i 560m de desnivell al llarg de l’estació d’esquí. Marc Traserra i Diego Arroyo van acompanyar a Rota al podi masculí, mentre que Silvia Zúñiga i Laia Aguilar van completar el femení. Tot en un any en què la prova ha superat el seu rècord d’inscrits amb gairebé 200 corredors. A més, la Dark Polar Race, organitzada per Pangea Attitude, era la segona i última cita de la 1a Copa Catalana de Snowrunning que ha coronat a Diego Arroyo ia Anna Carné com els seus primers guanyadors.
Raül Rota, creuant la meta, guanyador en categoria masculina
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé

Després del briefing i el lliurament de dorsals al village de la Pista Llarga, els primers protagonistes del dia serien els més petits. A les 17:30 es posaria en marxa la Snowrunning Kids Race que donaria un aire molt familiar a aquesta tercera edició de la Dark Polar Race. A les 18h arribaria el torn dels grans. Amb sol, un clima agradable i bones condicions meteorològiques, els participants arrencarien una aventura que els portaria, entre zones de pista i altres més verges, fins Alabaus abans de tornar fins a la línia de meta.
Entre els corredors amb dorsal, hauria vells coneguts de la prova: un Diego Arroyo segon en 2015 o una Sílvia Zúñiga que també es va quedar amb la plata en la primera i la segona edició. Eric Moya, Raül Rota, Marc Traserra, Josep Viñas, Gerard Morales, Anna Carné, Laia Aguilar o Laura Prat també figurarien en una línia de sortida amb molt nivell. Serien finalment Rota i Carnet els que creuarien en primer lloc la línia de meta de la Molina. Traserra arribaria només 29 segons més tard que Rota, i Rierol ho faria poc més d’un minut després. En categoria femenina, Zúñiga seria de nou segona a 1’50 ” de Carnet i entrant només 4 ” abans d’Aguilar. “I ra una disciplina nova per a mi i tenia moltes ganes de provar-la. Hem gaudit molt en una cursa dura sobre neu humida “, explicava Rota.

Silvia Zúñiga i Anna Carné, segona i primera de la Dark Polar Race 2017
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé

A poc a poc anirien arribant la resta de participants fins a un village en què el brou, la xocolata calenta i les fogueres els ajudarien a recuperar forces i entrar en calor fins al lliurament de premis. A més de als guanyadors de la tercera edició de la Dark Polar Race, també es premiaria als vencedors de la 1a Copa Catalana de Swnorunning. Després de la Polärtic disputada a la Vall de Núria, la Dark Polar Race era la segona i última parada d’una competició que ha coronat a Diego Arroyo -tercer a la cita deLa Molina i vencedor a la Polärtic- i Anna Carné -guanyadora d’ambdues proves-.

El Snowrunning ha omplert un cop més de corredors les pistes d’esquí de l’estació de la Cerdanya:apropant una disciplina jove però que cada vegada té més adeptes i descobrint-La Molina des d’un nou punt de vista. La Dark Polar Race tanca, a més, la seva edició més multitudinària, familiar i, alhora, amb més nivell després d’acollir a petits i grans en un capvespre corrent sobre la neu.

En una tarda dissabte amb bon temps, La Molina va acollir la tercera edició de la Dark Polar Race
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé
Classificació masculina general
1. Raül Rota – 55’45 ”
2. Marc Traserra – 56’14 ”
3. Diego Arroyo – 56’47 ”
Classificació femenina general
1. Anna Carné – 1h10’25 ”
2. Silvia Zúñiga – 1h12’15 ”
3. Laia Aguilar – 1h12’20 ”
CLASSIFICACIÓ
Arrencar de dia, veure com es pon el sol i arribar a meta de nit: així és la Dark Polar Race
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé
Els més petits també van ser protagonistes amb la Snowrunning Kids
Crèdit: Dark Polar Race / Sergi Colomé
Posted on Categories Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *