WEB: http://ajuntament.barcelona.cat/bicicleta/ca/noticia/labril-a-tocar-torna-el-30-dies-en-bici#.

http://30diasenbici.com/30-dias-bici/

 

Xarxes socials. 30 Dies en Bici va néixer amb la idea de promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta, perquè usar la bici enriqueix la vida, té cura del planeta Terra i fa de les ciutats un espai més amable.

La idea de celebrar un esdeveniment com 30 Dies en Bici va néixer l’abril de 2010, quan va sorgir la idea del #30daysofbiking a Minneapolis.

30 dies en bici es fonamenta en crear l’hàbit d’anar en bicicleta en els nostres moviments habituals de la ciutat, fer-ho de forma alegre i contents de fer-ho explicar-ho a amics i companys de feina o de l’escola per tal que adquireixin aquest hàbit.

Un hàbit s’adquireix en només 21 dies, així que 30 Dies en Bici és una bona manera per tal que persones que no solen anar en bicicleta com a ús quotidià, gairebé sense adonar-se’n

Anar en bici a la feina és més ràpid, segur i saludable que anar amb cotxe … i s’arriba menys estressat! Sortir de la feina sempre és saludable … però si torneu amb bici, el vostre camí, en si mateix, és temps lliure per gaudir. L’ús quotidià de la bicicleta per fer les nostres compres humanitza la ciutat i torna la vida als carrers i dóna el protagonisme merescut al petit comerç i a la botiga de barri.

Com funciona 30 Dies en Bici?

30 Dies en Bici només té una norma: pedaleja a qualsevol part, cada dia, durant els 30 dies d’abril: una volta a l’illa de cases, 20 quilòmetres fins a la feina , o un passeig al capvespre, el  que sigui, el que et vingui bé  i comparteix les teves aventures a les xarxes socials, Twitter, Facebook, Instagram… .

Aquest és el compromís que prenen molts ciclistes de la ciutat: anar en bicicleta tots els dies a l’abril i compartir-ho amb el món.

Com pots participar als 30 Dies en Bici?

Signa el compromís al web de 30 dies en bici i des de l’1 d’abril comparteix les teves històries! Piula-les amb les etiquetes #30diesenbicibcn, #30diesAMBbici #30DEBBCN   i/o #30DEB. Publica al teu  mur de Facebook. Escriu al bloc. Fes un vídeo. Segueix les històries dels i les altres ciclistes i uneix-te a la conversa.

Repeteix aquest passos  durant tot l’abril i almenys una vegada al dia. Que cada dia es converteixi en la baula d’una cadena de bicicleta.

A Barcelona aquesta iniciativa la promouen els usuaris de la #bicibcn i l’entitat Amics de la bici.

Posted on Categories Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *