#AUTV 2018
       
L’Andorra Ultra Trail Vallnord obre les inscripcions de l’edició X
A partir d’aquest dilluns 16 d’octubre, 3.200 pitralls estaran disponibles per les sis proves de l’Andorra Ultra Trail Vallnord del 2018.

L’AUTV arriba a la desena edició consolidant-se com un dels esdeveniments de referència del trail running mundial.

Del 3 al 8 de juliol del 2018 se celebraran cinc curses i una marxa, cada cop més internacionals.

Crèdit: AUTV/Stephane Salerno
Ordino, 16 d’octubre
L’Andorra Ultra Trail Vallnord ja té el motor a punt de cara a l’edició del 2018, un any molt important en la història de l’esdeveniment, que arriba als 10 anys d’història. A partir d’aquest dilluns 16, s’obren les inscripcions de l’edició X, un esdeveniment consolidat i únic dins el circuit mundial de curses per muntanya.Per a la desena edició, que es disputarà del 3 al 8 de juliol de 2018, l’organització ha posat a disposició 3.200 dorsals, repartits en sis proves de vàries distàncies.

 

Cinc curses, una marxa

Una de les proves que es consolida és Eufòria, que per segon any consecutiu posarà a prova als corredors més valents. Aquesta aventura per parelles, de 233 kilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu, presenta algunes millores en el recorregut, mentre que cada participant disposarà d’una balisa. Les 300 places estan reservades a aquells que puguin acreditar una experiència notable en ultra trails de muntanya, com per exemple la Ronda dels cims.

La Ronda dels cims, amb els seus 170 kilòmetres i 13.500 metres de desnivell positiu, segueix sent la prova reina. Aquesta cursa acollirà 450 corredors que viuran una aventura increïble a través dels cims més emblemàtics d’Andorra. Tots aquells que vulguin participar-hi també hauran d’acreditar experiència en curses d’ultra resistència.

Per al Mític, de 112 kilòmetres i 9.700 metres de desnivell positiu, s’hi podran inscriure fins a 500 corredors. Els participants podran submergir-se als paratges més salvatges i emblemàtics del país dels Pirineus.

La quarta i última prova de llarga distància, el Celestrail, de 83 kilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu acollirà 500 participants. Aquesta prova és la clàssica 50 milles i permet als corredors iniciar-se al món de l’ultra trail.

La Marató dels Cims està plenament consolidada, amb 750 dorsals disponibles. Seran un total de 42,5 kilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu a través de les Valls del Nord d’Andorra, un recorregut de somni amb paisatges magnífics i vistes espectaculars.

En l’edició d’enguany tampoc hi faltarà la marxa solidària, el Solidaritrail, de 10 km amb 700 places disponibles. Serà una trobada popular de tots els amants de la natura, apta per a tots els públics, incloses les persones amb alguna discapacitat.

 

Fins al 31 de desembre les inscripcions tenen un preu especial de llançament. Les tarifes, els detalls de cada prova i el procés d’inscripció es poden consultar a la pàgina web de la cita:  https://www.andorraultratrail.com/

Crèdit: AUTV/Stephane Salerno

L’edició X
Aquest serà un any molt especial. En els últims 10 anys l’Andorra Ultra Trail Vallnord ha evolucionat moltíssim. Dels 657 corredors que van participar per primer cop a una de les proves de l’esdeveniment, s’ha passat als més de 3.200 inscrits de 50 nacionalitats de l’any passat, unes xifres que demostren l’evolució de la prova i la persistència dels seus organitzadors en millorar les prestacions d’un esdeveniment que creix any rere any.

Per celebrar l’edició X, es convidaran, a banda dels podis de l’any 2017, els corredors que han pres la sortida a totes les edicions (o a 8 edicions). A més, es proposaran diferents productes exclusius per commemorar la desena edició.

Com sempre la solidaritat és un dels pilars de l’esdeveniment. L’any passat, entre els donatius dels corredors i l’aportació de Cims Màgics, es van recaptar més de 8.000 euros. Aquest any se segueix apostant per la solidaritat. Així doncs, en el moment de les inscripcions, els corredors podran fer donatius de 4 € a les associacions Cooperand, ASL i/o Oxfam.

A la solidaritat, s’hi suma sempre la sostenibilitat. L’ús de material reciclable en el marcatge de les curses, de material biodegradable en els avituallaments i el compromís imprescindible de l’organització en la neteja de l’entorn per on passen les curses permeten assegurar el respecte per al medi ambient.

Amb l’objectiu que tot estigui a punt d’aquí a nou mesos, l’organització ja treballa per oferir el millor esdeveniment, tant a corredors com a espectadors, amb la mobilització de més de 450 voluntaris i 100 professionals.

Un any més, la muntanya, la superació i la solidaritat s’uneixen per celebrar l’Andorra Ultra Trail Vallnord.

Crèdit: AUTV/Stephnae Salerno

 

 

 

 

Competidor
Author: Competidor