Cambrils, 25 d’abril  2017

Les muntanyes de la Costa Daurada tornen a ser l’escenari del Campionat de Catalunya de Curses d’Ultra Resistència de la FEEC.  

 

 

Dissabte 29 d’abril a les 9 del matí al municipi de Prades, tindrà lloc el tret de sortida de la sisena edició de la Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada.

Com ja és habitual, la cursa obra la temporada de Ultres siguent la primera prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultra Resistència 2017 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de manera que els vencedors obtindran punts pels campionats de Catalunya. El principals runners catalans ja estan a puntats i on destaquen corredors de més de 12 nacionalitats diferents.

 

Enguany l’esdeveniment presenta 5 modalitats; La UTMCD 90kms on els finishers tindran 4 punts ITRA per a la Ultra-trail du Mont-Blanc. La LTMCD 72kms on trobem una jovedistancia 72 km i 3.600 metres de desnivell positiu. La HTMCD 46,4kms on els finishers obtindran 3 punts ITRA.  La TMCD 21kms on trobem una novetat respecte l’any passat, ja que enguany també puntuarà per la UTMB amb 1 punt ITRA i alhora pel nou circuit per equips Expeer.io Team Trail i la TMCD10kms que també serà un prova puntuable pel circuit Lliga TRG Nord 2017.

 

Així, en total la cursa  comptarà amb 5 distàncies: 10 km (que també està oberta a caminadors), 21 km, 46 km 72 km i 90 km. Cal afegir també la Ultra Xics, una prova pensada per als més petits que es celebrarà el diumenge 30 abril a plaça de Prades per a què puguin gaudir de la seva pròpia mini cursa.

 

D’altra banda, en aquesta edició l’epicentre de l’Ultra serà Vilaplana,  ja que acollirà la sortida de la Half Trail Muntanyes de la Costa Daurada, de 46 km, i el Casal de Vilaplana serà l’equador de la màxima distància (90 km), on els participants tindran accés a assistència i a recuperar la seva bossa personal, a més d’accedir a un suculent avituallament per recuperar forces.

A més de la col·laboració dels ajuntaments de les Muntanyes de Prades per on passa la cursa, la prova compta amb el suport de diverses entitats i empreses com el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada del Baix Camp, comerços i allotjaments de la zona. La Secció de Muntanya de l’Agrupació cultural de Vila-seca com organitzadors i Naturetime com a productors valoren molt positivament la cita donat que consolida la cursa a nivell català. La cursa es podrà seguir online a través de la web de la cursa www.naturetime.es i les xarxes socials.