Defineixen l’esport en el seu sentit més ampli, com una activitat de lleure, la qual té tres funcions bàsiques: diversió, descans i desenvolupament personal, segons el creador de la sociologia del lleure, Joffre Dumazedier.

Aquesta activitat es fonamenta en l’exercici físic que procura millorar el benestar físic i mental de l’ésser humà. Que juntament amb el creixement dels mitjans de comunicació fan de l’esport una professió que indueix a la competició, sigui quina sigui la disciplina.

Quan es busca un rendiment esportiu en el qual diàriament es marquen objectius i reptes, és important un control mèdic professional per tal de prevenir, detectar i tractar lesions i/o patologies que puguin derivar-se, o no, de la pràctica esportiva.

Per això, en una revisió amb prova d’esforç podem valorar la capacitat cardiorespiratòria, predir el nivell de treball màxim (resistència) i descartar possibles respostes anòmales a l’esforç.

Una activitat física controlada és la base d’una bona salut. I, si es complementa amb una dieta equilibrada, uns hàbits saludables i un descans adequat, millorarem la nostra qualitat de vida.

Amb un control fisioterapèutic i podològic arribarem al nostre màxim exponent perquè abordem diferents àmbits com la neurologia, la respiratòria i la traumatologia. Amb l’objectiu comú de millorar l’estructura, l’equilibri i la funció del cos humà.

Una qualitat de vida integral que fa front als reptes diaris i que es aporten molts beneficis: augmenta la vitalitat, combat l’estrès, l’ansietat i la depressió; millora el to muscular i la resistència a la fatiga; mantenim el pes ideal; disminueix el colesterol i el risc d’infart, regularitza la tensió arterial; dóna l’oportunitat de conèixer gent, entre d’altres.

 

Iolanda Caballero Aceña

Coordinadora Clínica Sardenya, SLP

 

 

Posted on Categories Salut, Uncategorized

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *