Barcelona, 31 de juliol de 1988
De petita no esquiaves i ets molt jove, per tant, tu has entrat directament per la porta gran, no?

No, ho pot semblar, però ara porto 7 anys dintre de la competició i hi ha molt treball darrera. Els objectius no s’aconsegueixen sense esforç, constància i optimisme!

 

Qui els va dir als teus pares “aquesta noia que s’hi dediqui que arribarà lluny”, i quan?

Ningú. Jo em vaig formar al centre de tecnificació d’Esquí de muntanya, i allà, per sobre de tot, i molt ben fet, es prioritzaven els estudis. l’esquí de muntanya és un esport molt minoritari al nostre país i difícilment s’hi pot viure. A part d’això, vaig marxar de casa bastant jove per poder fer la meva vida, així que els meus pares no tenien massa cosa a dir!

 

Què et dóna aquest esport?

Tot. La meva vida ara gira al voltant de l’esquí de muntanya.

 

Qui hi ha darrera de Mireia Miró team i en què t’ajuden?

La gent que tinc darrera és un equip molt ampli: Des del Centre de Tecnificació que sempre em continuen donant suport, fins a les federacions catalana i espanyola, els meus sponsors, els meus amics, la meva família,..

 

Perquè vas marxar de Font Romeu als Alps francesos i ara estàs a Itàlia?

Els Alps era una etapa obligada dintre de la meva carrera d’esquiadora de muntanya. És la meca de l’alpinisme i on va néixer i créixer l’esquí de muntanya. Allà ( o aquí ;-)) és un esport molt popular, es guanya qualitat en l’entrenament.

 

Ser corredor i esquiador de muntanya, sovint van molt lligats, per què?

Perquè un complementa l’altre en períodes fora de competició: ens els dos treballes la resistència i es desenvolupen a la muntanya.

 

Practiques algun altre esport com a complement de l’esquí i el trail?

Bicicleta i rollers a l’estiu. A l’hivern algun dia vaig a fer esquí alpí o de fons, però majoritariament tot amb pells!

 

A què renuncies per competir?

Tots en les vides que portem renunciem a alguna cosa. Jo et podria dir que estic lluny de la meva família i els meus amics, però jo no ho visc com una renuncia negativa, al contrari, ho he escollit jo, i si per mi fos una renúncia massa gran no ho estaria fent.

 

Pots viure lluny de les muntanyes?

Hauria de trobar alguna cosa que m’omplis tant com la meva vida d’ara.

 

Ets conscient que tu i en Kilian Jornet heu fet que l’esquí de muntanya surti per la TV? Heu fet escola. Què els recomanes als nens que volen ser com el Kilian Jornet?

Crec que el Kilian ha estat l’impulsor i tots els altres hem anat darrera. Crec que en Kilian més que una imatge vol transmetre uns valors. Si aquests valors es transmeten als nens que volen ser com ell, la feina està ben feta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martina Valmassoi

Fotos: www.droz-photo.com

 

 

Quines sensacions has tingut en aquest Campionat del Món d’esquí de muntanya a Pelvoux?

Bones, hi ha hagut de tot  nivell de curses i l’ambient dintre de l’equip, com sempre, boníssim.

 

Què ha fet que no puguèssis amb Laetitia Roux?

Està més forta.

 

Quin repte més t’has plantejat per aquest 2013?

De moment acabar la temporada d’esquí de muntanya amb curses com Pierra menta, Mezzalama o Adamello.

 

El pitjor moment en la teva vida esportiva?

Una lesió al genoll que vaig arrossegar molt de temps.

 

El millor moment?

N’hi han hagut molts, masses per triar-ne només un!

 

Moltes gràcies Mireia, i que assoleixis  els teus reptes pel 2013

Blog de la Mireia Miró: http://www.mireiamiro.com

 

Temporada d’Esquí de muntanya 2013

– Guanyadora Pierra Menta amb Laetitia Roux, 03/2013

– Guanyadora de Lagorai-Cima d’Asta, 03/20123

– Guanyadora a la Sellaronda, amb Francesca Martinelli, Rècord en 3h 53’59’’, 23/2013

– 2a a Skialp3, Copa del Món, 3/2013

– 2a en VR dels CMEMuntanya, 02/2013

– 4a en individual, Campionats Món Esquí Muntanya, 02/2013

– 4a Camiponats món Esquí muntanya, equips i relleus amb Marta Riba i Marta Garcia, 02/2013

– Guanyadora Open Altitoy- Grande Course amb Laetitia Roux, 02/2013

– Campiona d’Espanya individual, Boí 20/01/2013

– 2a al Campionat d’Espanya de Cronoescalada, La Molina 29/12/2012

– 2a Ahrntal, Copa de Món, Itàlia, 13/01/2013

Tot el seu palmarès: www.mireiamiro.com/ca/palmares/esqui-muntanya

 

 

Competidor
Author: Competidor