Els podis de l’Andorra Ultra Trail Vallnord
El francès Nahuel Passerat i l’espanyol Julián Morcillo estrenen el palmarés d’Eufòria, mentre que el també francès Antoine Guillon y la italiana Liza Borzani triomfen a la Ronda dels Cims

L’andorrana Aida Fornieles i l’espanyol Sebas Sánchez pugen al calaix més alt del podi del Mític

El portuguès Armando Teixeira i l’espanyola Marta Escudero s’imposen al Celestrail

Roberto García va celebrar la victòria de la Marató dels Cims, on en categoria femenina Queralt riba no va donar opcions a les seves rivals

Nahuel Passerat i Julián Morcillo
Crèdit: AUTV/Stephane Salerno
Eufòria
Nahuel Passerat i Julian Morcillo estrenaven el palmarès d’Eufòria en arribar dissabte a la matinada a Ordino. Un frec a frec amb l’equip txec va mantenir l’emoció fins al final. Josep Pera i Sergi Bañerasentraven en tercera posició juntament amb Salvador Vilalta que s’havia quedat sense parella. Això ja de bon matí per tancar el podi de la primera edició d’aquesta cursa .
EUFÒRIA (233km, 20.000 m D+)
1. Nahuel Passerat (FRA) / Julian Morcillo (ESP) – 68:49:43
2. Pavel Paloncy (CZE) / Filip Silar (CZE) – 72:40:46
3. Josep Pera (ESP) / Sergi Bañeras (ESP) / Salvador Vilalta – 73:14:36
Lisa Borzani, guanyadora de la Ronda dels Cims 
Crèdit: AUTV/Stephane Salerno
RONDA DELS CIMS (170km, 13.500 m D+)
1. Antoine Guillon (FRA) – 31:05:25 / Lisa Borzani (ITA) – 38:14:39
2. Pep Ballester (ESP) – 33:49:16 / Kaori Niwa (JPN) – 40:42:28
3. Yannick Gourdon (FRA) – 34:21:51 / Marina Plavan (ITA) – 42:16:59
El francès Antoine Guillon va ensenyar una classe magistral de paciència. No es va deixar intimidar pel ritme de Vivien Reynaud que li va arribar a treure un marge d’una hora i es va acabar imposant de forma clara després que el seu principal rival abandonés. Durant el matí, Pep Ballester i Yannick Gourdonarrencaven els aplaudiments del públic d’Ordino al acabar de completar el podi de la Ronda dels Cims.

En categoria femenina, Lisa Borzani tornava a guanyar la ronda un any més. Després de que Nerea Martínez no pogués continuar la prova, la italiana s’imposava de forma còmode. Per darrere seu, la japonesa Kaori Niwa  feia una cursa molt regular per acabar segona, per davant de l’altre italiana Marina Plavan.

L’andorrana Aida Fornieles, després d’acabar el Mític
Crèdit: AUTV
MÍTIC (112km, 9.700 m D+)
1. Sebas Sánchez (ESP) – 18:49:29 / Aida Fornieles (AND) – 23:02:26
2. Vicente Parra (SPA) – 19:39:22 / Sabrina Solana (AND) – 26:55:11
2. Sergio Luis Tejero (ESP) – 19:39:22 / Zhanna Andreeva – 27:34:20
El Mític és conegut per molts per la seva duresa, i aquesta edició ha reafirmat la seva candidatura a ser una de les ultres més dures del panorama internacional. Pluja, vent i 112km i 9.700m de D+ són el menú que han afrontat aquest any els valents que s’han atrevit a penjar-se el dorsal. Sebas Sanchez, Vicente Parra i Sergio Luis Tejero van fer bona part del recorregut junts fins arribar a Margineda (km 44) on Sanchez va notar-se fort i va decidir atacar i provar l’escapada.

El corredor espanyol acabaria vencent a la prova mentre que Parra i Tejero firmaven un segon lloc ex-aequo d’aquells tan emocionants. En fèmines, l’andorrana Aida Forniales omplia d’orgull el país lauredià en fer una cursa de manual i endur-se la victòria després d’haver guanyat el Celestrail l’any passat, confirmant la seva enorme progressió. El podi femení el completaven Sabrina Solana i Zhanna Andreeva.

Armando Teixeira, guanya el Celestrail 
Crèdit: AUTV/Photossports
CELESTRAIL (83km, 5.000 m D+)
1. Armando Teixeira (POR) – 10:55:35 / Marta Escudero (ESP) – 13:29:01
2. David Arredondo (ESP) – 11:04:49 / Mary Gillie (UK) – 14:00:55
3. Mikka-Pekka Rautiainen (FIN) – 11:35:29 / Severine Duhalde (FRA) – 14:27:35 
La lluna plena brillava al cel d’Ordino quan les campanes repicaven la mitjanit. Un “go” retombava pels altaveus mentre els corredors prenien la sortida del Celestrail, que els portaria a recórrer 83km i 5.000m de desnivell positiu per les muntanyes andorranes. Sortia el portuguès Armando Teixeira com una bala i es situava al capdavant de la classificació ràpidament en un terreny que coneixia després d’haver sigut 2n ex-aequo el 2014 a la Ronda dels Cims.

S’imposava amb gairebé 11 hores i l’acompanyaven al podi l’espanyol David Arredondo i el finlandèsMiikka-Pekka Rautiainen, que celebrava efusivament el podi. En dones, la espanyola Marta Escuderoconfirmava la seva progressió en la llarga distància i s’imposava davant de la britànica Mary Gillie i lafrancesa Severine Duhalde.

Queralt Riba, la més ràpida a la Marató dels Cims
Crèdit: AUTV/Photossports
MARATÓ DELS CIMS (42,5km, 3.000 m D+)
1. Roberto Garcia (ESP) – 4:49:14 / Queralt Riba (AND) – 5:20:54
2. Pol Bertran (ESP) – 4:50:48 / Mila Duran (ESP) – 5:44:35
3. Robert Adran/Pere Riba (ESP) – 5:05:27 / Annie Baumber (UK) – 5:48:25 
El dia s’aixecava gris a Ordino però això no impedia que 750 corredors prenguessin amb molta il·lusió els 42,5km de la Marató dels Cims que els portaria a pujar 3.000m de desnivell positiu a les valls del nord del país. El fort vent i la pluja al cim del Casamanya obligava a l’organització a modificar el recorregut a mitja cursa, un canvi de recorregut que no afectaria als primers classificats, amb Roberto Garcia i Pol Bertranal capdavant que disputarien una intensa batalla que no es decidiria fins a la última baixada. Finalment, García s’imposava per un sol minut i s’abraçava a Bertran quan aquest arribava a meta. Robert Adran i Pere Riba també s’abraçaven en arribar, ex-aequo, en tercera posició a Ordino.

Queralt Riba sorprenia a tots imposant un ritme infernal des del principi que li valia la victòria en categoria femenina i el TOP-10 de la general. Humil, a l’arribada només afirmava “haver-se trobat bé”. La catalana Mila Duran acabaria entrant 24 minuts més tard, i l’anglesa Annie Baumber gairebé mitja hora més tard de Queralt Riba, que establia així un nou rècord de la prova.

Posted on Categories Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *