Gencat.cat informa:

Per mantenir la salut són necessaris trenta minuts d’activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme augmenta el risc de patir diverses malalties i causa el 5,5% de la mortalitat al món.

Per saber concretament a què ens referim, cal aclarir els conceptes següents:

 

  • Activitat física: és qualsevol moviment corporal, produït per la musculatura esquelètica, que té com a resultat una despesa energètica per sobre del metabolisme basal.
  • Exercici físic: és l’activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millora o manteniment d’un o més components de la forma física.
  • Forma física: és el nivell d’energia i vitalitat que permet a les persones dur a terme les tasques diàries habituals, gaudir del temps lliure actiu i afrontar les emergències imprevistes sense fatiga excessiva, tot experimentant plenament la joia de viure.

No hi ha un tipus d’activitat física idoni per a tothom, cadascú pot trobar el que més s’adapti a les seves necessitats. En alguns casos fent activitats esportives; en altres sumar diverses activitats de la vida diària. El més important és la constància i la regularitat, per garantir una bona forma física.

Nombrosos estudis han mostrat que practicar un mínim trenta minuts d’activitat física moderada cinc cops per setmana redueix a la meitat el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis tipus 2 i obesitat.

Practicar activitat física de manera habitual també disminueix l’estrès, l’ansietat, la depressió i la millora la salut mental en general. L’activitat física acumulada al llarg del dia i integrada en la rutina diària és, per tant, una eina de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties.

A més, l’activitat física ajuda:

  • A sentir-se millor, amb més energia, a relaxar-se, a dormir millor i a tonificar els músculs.
  • A prevenir i tractar l’excés de pes perquè regula la gana i augmenta el nombre de calories que es gasten cada dia.
  • En el cas de la canalla, a relacionar-se amb els altres i a créixer millor, més alegres i més sans.

En definitiva, fer activitat física és cuidar-se, perquè tot l’organisme en surt beneficiat.

 

 

Competidor
Author: Competidor