Nordic walking

Nordic walking – Foto de Malcolm jarvis, CC BY-SA 3.0, Original

Últimament, és cada cop més freqüent veure gent caminant amb bastons, no només en les marxes populars i no tant populars, sinó que ara ja es veuen entrenant pels carrers de les diferents poblacions.


Estan practicant el nordic walking. Un esport de resistència, a l’aire lliure, una manera de caminar amb l’ajuda d’uns bastons similars als d’esquiar.


Aquests bastons, normalment de fibra de carboni amb fibra de vidre, fan que mentre camines també treballis els braços i tot el tronc. Per tant diuen que passes a treballar el 90% dels músculs del cos.


El nordic walking agafa el millor de la caminada i del running. Permet un rendiment màxim sense que els moviments bruscs facin malbé les articulacions. A més la sensació de cansament disminueix.


Té com a objectiu: l’enfortiment de la musculatura, el manteniment de la postura corporal erigida i l’entrenament cardiovascular.


L’aprenentatge és ràpid:

– Camina de forma natural, recolzant tot el peu, des del taló als dits.

– Els braços i els bastons es mantenen prop del cos

– Els bastons no queden en angle recte sinó en diagonal.

– El cos tira endavant. El bastó dret tira endavant a l’hora que ho fa la cama esquerra.


El nordic walking va néixer a principis dels anys 30, al nord d’Europa, quan els equips d’esquí nòrdic van començar a utilitzar aquesta tècnica per seguir entrenant en els mesos d’estiu.

Les primeres investigacions sobre els beneficis d’aquesta pràctica es remunten al 1996.

Els que ho porten a terme són tres entitats: Suomen Latu (Associació central per Esports Recretatius i Activitats a l’aire lliure), l’Institut Finlandès d’esports i el fabricant finlandès de bastons EXEL. És aquesta darrera empresa qui proposa el nom de “Nordic Walking” per a ús internacional.

L’any 2000 es constitueix la INWA (Associació Internacional de nordic walking), desenvolupant activitats en més de 40 països.


Aquí a Catalunya, cada cop és un esport més i més conegut.

L’any 2006 en Karil Heljasvaara va batre el rècord mundial de marxa nòrdica al Parc Olímpic del Segre de La Seu d’Urgell. Va recórrer 156 km en 24hores, superant en tres quilòmetres la marca fins aleshores obtinguda. Aquesta població és una de les pioneres en aquest esport.

Podeu trobar moltes marxes on podeu practicar aquest esport. Busca-les al comcalendari.


També podeu fer una ullada al comconèixer que segur que us engresca a fer una passejada per Lloret de Mar tot fent NORDIC WALKING.

Més informació

www.lloretdemar.org

Competidor
Author: Competidor