Si el que vols és córrer amb fred a l’exterior durant el període d’hivern, et proposem una sèrie de consells perquè no t’hagis de preocupar de la temperatura, humitat, vent, neu ….


Uns consells abans de decidir quan córrer són :

  • Procura fer-ho a  les hores del dia quan la temperatura sigui més alta.
  • Busca recorreguts on doni el sol
  • Procura no estar massa temps en zones d’ombra i humitat
  • Abans de sortir, mou-te una mica a casa per activar la circulació sense arribar a suar: Puja i baixa les escales, fes una mica de corda o algun exercici de gimnàstica

 

 

 

El segon punt i molt important és portar l’equipació adequada
Assegura’t que portes una equipació adequada durant l’exercici hivernal. L’objectiu és romandre calenta sense suar. 

  • Posa’t una samarreta tèrmica tècnica, que permeti mantenir la humitat lluny de la pell. Si pot ser, bastant cenyida
  • A sobre pots portar una altra peça apropiada per a l’hivern. D’aquesta manera proporcionaràs al cos un abric addicional 
  • Si fa vent o plou, no oblidis una jaqueta
  • Tota la roba d’hivern ha de ser transpirable per així romandre calenta sense arribar a sobrecalentar-te.
  • Una opció és utilitzar roba amb cremalleres en braços i coll per ventilar. En el moment de començar s’han de dur tancades, però quan ja s’ha entrat en calor  i es comença a suar,  es poden obrir i d’aquesta manera ens ventilem i expulsem la suor.
  • Per als més fredolics us proposem gorra i guants. Si poden ser, de roba tècnica perquè ocupen menys espai i realitzen la funció que desitgem, que és aïllar del fred. Si durant l’entrenament ens molesten haurem de tenir en compte de portar alguna solució per guardar-los.

Visibilitat

Si no tens temps de córrer amb la llum del dia, potser un aspecte molt important a l’hora d’escollir la roba d’hivern és la visibilitat.
Assegura’t que resultes visible atès que les hores de llum i les possibles boires disminueixen també la visibilitat als vehicles.
Utilitza una jaqueta o una armilla fluorescent i refractant.
Els llums amb clip també són una idea excel · lent per destacar. Et pots posar un llum de Led a l’esquena

 

 

Cura de les sabatilles

Les teves sabatilles necessitaran una cura especial i addicional durant la temporada d’hivern. Amb les cures adequades, les teves sabatilles duraran molt més temps. Després de córrer sota la pluja o a la neu, neteja-les amb un drap i retira les plantilles si pots. A continuació farceix-les amb paper per absorbir la humitat de l’interior de la sabatilla.

Si el que busques és mantenir els peus calents i secs, assegura’t que les teves sabatilles són prou impermeables. Utilitza sabatilles Gore- Tex

Finalment, no oblidis els teus mitjons. Han de mantenir la humitat fora dels peus (expulsar la suor) alhora que els escalfen a l’interior de la sabatilla. Existeixen en el mercat una gran varietat de models per al fred hivern.

 

Competidor
Author: Competidor